Op deze pagina vind je de vragen die het meest gesteld worden aan het AKR.

Staat je vraag niet tussen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Waar vind ik informatie over aanmelden en inschrijven in het register?

Op de pagina ‘Kwaliteitsrichtlijnen’ staat onder ‘Beoordeling van (her)registraties’ de handleiding voor registratie in het AKR. Lees deze goed door of houd deze bij de hand bij het aanmaken van een account en het indienen van een dossier.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Hoe kom ik aan nieuwe inloggegevens?

In het inlogscherm voor je persoonlijk dossier staat ‘wachtwoord vergeten’. Wanneer je daarop klinkt en je e-mailadres invult, ontvangt je een e-mail met jegebruikersnaam en een link. Wanneer je op de link klikt, kun je een nieuw wachtwoord instellen.

Kan ik mijn registratie in het kwaliteitsregister tijdelijk stopzetten?

Voor zwangerschapsverlof, ziekte of langdurig verblijf in het buitenland kunt u een vrijstelling aanvragen voor het volgen van deskundigheid bevorderende activiteiten. De vrijstelling wordt berekend naar rato van de periode dat de afwezigheid duurt. Uw registratieperiode wordt dus niet verlengd.

Over inschrijven in het AKR

Ik heb (her)registratie aangevraagd en direct via iDeal de bijdrage voor het kwaliteitsregister betaald. Krijg ik nog een factuur?

De (her)registratie vraag je via PE-online, waardoor je digitaal het factuur ontvangt.

Om de factuur in te zien, log je eerst in op PE-online. Klik in het hoofdscherp op ‘Dossier goedgekeurd’. Ga vervolgens naar ‘Factuurgegevens’. Klik dan op het onderstreepte nummer onder ‘Referentie’. Hier kun je de factuur als pdf downloaden.

Waar kan ik vinden wat de opleidingseisen voor registratie zijn?

Op de pagina ‘Kwaliteitsrichtlijnen’ staat onder ‘Beoordeling van (her)registraties’ een aantal documenten waarin je leest aan welke eisen je moet voldoen om in het AKR geregistreerd te worden.

Welk level moet ik aangeven?

Op de pagina ‘Kwaliteitsrichtlijnen’ staat onder ‘Beoordeling van (her)registraties’ een document waarin je leest wat de opleidingseisen zijn om in het AKR geregistreerd te worden op Level 1, 2 of 3.

Krijg ik een bewijs van inschrijving?

Het AKR verstrekt geen bewijs van inschrijving. Wat je wel kunt doen, is je persoonlijke pagina printen. Hierop staat je naam, AKR-nummer en registratieperiode vermeld.

Log eerst in op PE-online en klik op ‘Mijn dossier’. Wanneer je vervolgens op ‘Periode inzien’ klikt, kom je op je eigen pagina. Deze pagina print je door rechtsboven in het scherm op de printknop te klikken.

Over scholing en activiteiten toevoegen

Biedt het AKR zelf ook eigen (na)scholing aan?

Nee. Het AKR biedt zelf geen eigen (na)scholingen aan en heeft geen voorkeur voor bepaalde aanbieders.

Alle aanbieders kunnen hun (na)scholing aan het AKR aanbieden om te laten accrediteren. Wanneer het AKR hun opleiding, cursus of activiteit accrediteert, staat het in de scholingsagenda vermeld. Op deze manier faciliteert het AKR AAI-professionals om uit een waardevol aanbod aan (na)scholing te kiezen.

Er ontbreekt een scholing in mijn dossier en ik kan deze zelf niet toevoegen. Wat nu?

Degene die de geaccrediteerde scholing heeft georganiseerd, voegt die aan het dossier toe. Hiervoor heeft de organisator vanaf de scholingsdatum twee maanden de tijd om dit in orde te maken.

Wanneer een scholing ontbreekt, kun je daarom het best contact opnemen met de organisator. Geef dan ook je AKR-nummer door!

Ik heb een congres in het buitenland gevolgd. Kan ik dit in mijn dossier invoeren?

Wanneer een van de buitenlandse organisatie het congres heeft geaccrediteerd, dan wordt de accreditatie (naar rato) overgenomen. Wel moet je je certificaat inscannen en uploaden.

Zijn er vrijstellingen voor inzet in praktijk overstijgende projecten?

Om AAI-professionals te waarderen die zich bovengemiddeld inzetten voor bijvoorbeeld innovatieprojecten of wetenschappelijk onderzoek kan vrijstelling worden verleend voor geaccrediteerde scholing (15 uur) en overige (9 uur).

Deze tijdelijke vrijstelling wordt maximaal éénmaal per registratieperiode verleend. Ook moet de activiteit waarvoor vrijstelling wordt gevraagd aan een aantal voorwaarden voldoen.